Ми завжди шукаємо кращий варіант для себе, а якщо це стосується дитини – то безперечно стоїть на першому місці! І одним з таки варіантів є здобуття якісної освіти!

І перш за все постає питання: яку країну вибрати?

Якщо наразі ви не плануєте переїжджати всією сім’єю за кордон, а плануєте відправити лише дитину, то варто звернути увагу на країни з низьким рівнем злочинності, економічно розвинені та з високими стандартами навчання! Пропонуємо декілька варіантів: Канада, США, Великобританія, Швейцарія, Ірландія та Німеччина.

Переваги:
- яку б країну ви не обрали, ваша дитина отримає атестат міжнародного зразку;
- репутація міжнародних шкіл не дає змогу викладачам перевищувати свої обов’язки, приділяти недостатньо уваги учням та нехтувати їхньою безпекою. До того їх методики навчання спрямовані на формування критичного та креативного мислення, кожна думка вагома і є правильною – потрібно лишень її обґрунтувати!
- також велику увагу приділяють всебічному розвитку дитини за її інтересами: спорт, акторське мистецтво, гра на музичному інструменті, кулінарія тощо.
- з приводу безпеки дитини: є декілька варіантів проживання дитини – приймаюча сім’я або резиденція коледжу. Вибір залежить від країни та політики коледжу.

Нюанси в залежності від країни:
- в Швейцарії міжнародні школярі можуть вчитися лише в приватних навчальних закладах. Вартість навчання та проживання в школі Швейцарії – від 45 000 $ на рік. Вартість включає харчування, страхування, екскурсії, спорт, прання;
- зокрема тип школи є приватним для навчання за кордоном, є варіанти і державних закладів у США та Канаді, але різниця в ціні не завжди суттєва (будучи міжнародними студентами, українські студенти сплачують повну вартість навчання, тому видатки на державну є майже однаковими, що й на приватну), основними відмінностями між типами шкіл є наявність шкільної форми, тип проживання і гучна назва закладу (вартість програми в США від 40 000 $ на рік, вартість навчання в Канаді від 10-15 000 CAD на рік в залежності від провінції/штату, вартість проживання від 7 000 CAD на рік);
- в Німеччині школярі вчаться 13 років (вартість програми від 25 000 € на рік);
- навчання в Ірландії є альтернативою навчанню у Великобританії, якість однакова, а вартість суттєво нижча (вартість програми в Ірландії від 17 000 € на рік (включає навчання, проживання, харчування), у Великобританії вартість навчання від 26 000 €, проживання від 10 000 €).

Загальні коментарі:
- варто звернути увагу, які програми підготовки пропонують школи і куди вступають їхні випускники;
- при виборі навчального закладу потрібно орієнтуватися на академічні та спортивні інтереси та плани школяра;
- не менш важливим фактором є клімат у тому місті/країні, куди плануєте відрядити дитину на навчання. Цей фактор впливає на адаптацію!

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом