Які переваги навчання у школах та приватних пансіонах Швейцарії?

Швейцарія є великим науковим та освітнім центром Європи. Вважається батьківщиною новаторської та реформаторської освіти, яка є престижною та високо оцінюється у всьому світі. У міжнародних рейтингах країна займає перші позиції за якістю освіти, поступаючись тільки США, Канаді та Великій Британії.

Освітні програми передбачають вивчення 2-4 мов. Це необхідна умова для проживання у багатомовній Швейцарії. У учнів є можливість спілкуватися безпосередньо з носіями відразу на декількох європейських мовах. Додамо сюди те, що українські діти вільно володіють російською та українською мовами, що дає їм додаткову перевагу у майбутньому при пошуку роботи та кар’єрному зростанні у багатьох країнах.

Велика увага приділяється гармонійному розвитку особистості. Разом з інтелектом, ваші діти будуть добре розвинуті фізично та духовно. За час навчання діти спілкуються з ровесниками зі всього світу, вбирають культуру різних народів, становляться толерантними, дипломатичними – якостями, які необхідні для подальшого життя в Європі та різних розвинутих країнах.

Швейцарія – країна стабільності, безпеки, високого рівня культури.

Багато учбових закладів, які орієнтуються на іноземців. Освіта, яка здобута у Швейцарії, гарантує вступ до провідних учбових закладів світу.

За даними моніторингу PISA рівень освіти у Швейцарії оцінено як високий.

Багато приватних пансіонів та шкіл розташовані у мальовничій місцевості. Перебування серед вкритих лісами гір, чисте повітря та кришталева вода гірських озер та рік укріплює здоров’я учнів.

Всі учбові заклади обладнані за останнім словом санітарних вимог та рівню технічного розвитку провідного суспільства. Приміщення, в яких ведуться заняття, мешкають діти, кімнати відпочинку затишні та комфортабельні. Школи та пансіони мають територію, на якій достатньо місця для рухливих ігор, занять спортом, прогулянок, відпочинку на свіжому повітрі.

Велика увага приділяється здоровому та повноцінному харчуванню, у т.ч. дієтичне або вегетаріанське. Якість продуктів гарантовано.

Спортивні комплекси дозволяють займатися практично будь-якими видами спорту, тобто не припиняти тренування, які проводились у дітей вдома в Україні. Теж стосується інших видів позашкільного розвитку дітей: малювання, танців, музики та ін. Учні ходять у походи, їздять на екскурсії, відвідують виставки, музеї, концерти.

Навчання у Швейцарії дає гарантію отримання громадянства цієї країни.

Які особливості вищих навчальних закладів Швейцарії?

В країні немає великих та багатофункціональних ВНЗів. Виключенням є Університет Цюріха, у якому навчається близько 20 тисяч студентів. Всі інші – доволі менші, компактні та вузькоспеціалізовані.

Швейцарська модель освіти у сфері готельного бізнесу та туризму є еталонною у світі. Крім цього, за рейтингом кращими вважаються ВНЗи, які готують фахівців у сфері фінансів та банківського діла, а також бізнес-школи (МВА).

Чи важко вступити до університетів Швейцарії?

Тут є певні труднощі, але для тих, хто навчався у Швейцарії в учбових закладах середньої ланки, ця задача вирішується значно простіше. Іншою підмогою є мовні школи, розташовані у цій країні.

Що дають мовні школи Швейцарії?

Для тих, хто не має змоги навчатися в цій країні цілий рік у пансіонах або школах, передбачається широкий вибір мовних шкіл, до яких можна поїхати не тільки влітку, але й у будь-яку пору року.

Крім вивчення мов, перебування у цих школах дає уявлення про країну, її традиції, норми поведінки, менталітет. Це раціональне співвідношення навчання, відпочинку, розширення світогляду, занять спортом та оздоровлення дітей. Оскільки усі мовні школи розташовані в екологічно чистих районах, то завдяки вміло підібраній програмі, яка передбачає активний відпочинок з невеликим фізичним навантаженням у вигляді прогулянок, походів, екскурсій та проведення квестів, організм дитини стає сильнішим, підвищується його імунітет.

Мовні школи компактні, зазвичай розташовані у невеличких будинках, де діти почувають себе як у гостях у гарних знайомих. За невеликими групами закріплюється куратор, який знаходиться постійно поряд з ними, мешкає у цьому ж або у сусідньому будинку, до куратора можна звертатися у будь-який час. Завдяки системі якісного електронного зв’язку батьки постійно можуть спілкуватися зі своїми дітьми (за виключенням часу, який відведеному на заняття мовами), бути у курсі усіх діл, задавати будь-які запитання вчителям, кураторам, адміністрації.

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом