Вища Школа Економіки у Празі або Празький економічний університет (Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE))

Найбільший економічний ВНЗ у Чеській республіці та один з найпрестижніших університетів у Європі. Сучасна Вища Школа Економіки (VŠE) була заснована 1 вересня 1953 року, хоча її історія почалася ще у 1919 р. з виникнення Інституту торгівлі, який пізніше став складовою Празького Технічного університету.

Зараз в університеті вчаться більш ніж 20 тис. студентів, 7 % з них — іноземці. ВШЕ є членом головного міжнародного союзу бізнес-шкіл CEMS, у склад котрого входять провідні економічні ВНЗ різних країн світу. Неодноразово заносився до світових рейтингів найкращих економічних університетів, зокрема британська газета The Financial Times поставила ВШЕ на 73-е місце у світі.

У ВНЗ – майже 100 партнерів у різних країнах світу. Так, у 2001 році VŠE підписав договір з корпорацією IBM про спільну програму підготовки спеціалістів у галузі електронної комерції, в рамках якої компанією були надані в користування студентам ліцензійні програмні продукти.

Безкоштовне навчання у ВШЕ проводиться тільки чеською мовою. Бажаючі можуть вивчати дисципліни англійською та російською мовами, але на платній основі.

Викладацький склад університету має багаторічний досвід наукової роботи, тому його професора нерідко читають лекції у престижних американських та європейських ВНЗ, наприклад — у Сорбонні.

Основні корпуси ВШЕ розташовані у центрі Праги, у районі Жижков, недалеко від залізничного вокзалу. Частина студентів навчається у збудованому в 1994 році кампусі у Кунратице, на півдні столиці.

Університет має в своєму розпорядженні 15 гуртожитків, у яких може поселитися будь-який студент.

ФАКУЛЬТЕТИ:
1. Фінансів та бухгалтерського обліку
Включає в себе сім кафедр — банківську справу та страхування, дидактика економічних предметів, фінансів та оцінки бізнесу, фінансового обліку та аудиту, грошової теорії і політики, управлінський облік, державні фінанси.

2. Міжнародних відношень
Готує фахівців у галузі міжнародної економіки та менеджменту. Вони дуже затребувані у Євросоюзі та інших країнах.

3. Підприємництва
Готує кадри, для управління усіма секторами бізнесу від малого та середнього до великого та міждержавного. Факультет також займається економікою та управлінням інших організацій та установ, у тому числі у некомерційному секторі.

4. Інформатики та статистики
Викладання економетріки та інших економіко-математичних методів та інформатики. На факультеті працюють дев’ять кафедр, які займаються підготовкою спеціалістів бакалаврів та інженерів.

5. Економічний факультет
Здійснює підготовку висококваліфікованих економістів, на які є затребуваність у приватному та державному секторі у Чеській республіці та за кордоном. Економічні, правові та інші соціальні дисципліни.

6. Менеджменту
Розташований у м. Їндржихув-Градец (Південночеський край), він є єдиним факультетом ВШЕ за межами столиці Чехії. Пропонує курси за спеціальністю «економіка та менеджмент» на всіх рівнях. У 2008-2010 рр. був лауреатом премії Eduniversal Awards у номінації «Краща Бізнес-школа Східної Європи».

Детальніше...

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом