Майбутнім студентам!

Ти молодий, спрямований в майбутнє, перед тобою відкриті всі дороги, головне - вибрати правильну. Школа залишилася за спиною, а попереду важка, але веселе студентське пора, доросла, без опіки батьків, з усіма принадами і спокусами, які дарує свобода. Попереду час, коли формується вся подальша життя, все залежить тільки від себе - коханого. Це життєва школа виживання у важких ситуаціях, час прийняття важливих рішень, відповідальних вчинків, почала самостійного життя. Все, що дозволяє відчувати себе людиною з великим майбутнім.

Так що ж це за нова, поки ще невідома, але така приваблива сторінка твого життя під назвою «Студентська Життя в Чехії»?


Освіта в Чехії - це:

- Перспективи. Перед тобой Перед тобою відкривається можливість вчитися в європейській країні разом з іншими 400 000 таких же студентів, як і ти. Напевно у тебе з'являться друзі і знайомі серед представників інших країн. Хто знає, може хто-небудь саме з твоїх однокурсників стане великим винахідником, бізнесменом, філософом або вченим? А може, такою людиною станеш саме ти, а твої однокурсники будуть пишатися тим, що вчилися з тобою в одному університеті в Чехії, і твоє ім'я є у них в друзях В Контакте або в Facebook.

- Висока якість навчання. Всі рівні освіти в Чехії відповідають нормам Міжнародної класифікації освіти (ISCED), а чеська диплом має статус міжнародного і стоїть в одному ряду з дипломами інших європейських країн. Гідне міжнародна освіта відкриє широкі перспективи як працевлаштування після закінчення вузу (будь то робота в Чехії або в іншій країні Євросоюзу), так і для відкриття власного бізнесу.

- Стипендія. Навчаючись в державному вузі на чеською мовою, іноземці нарівні з іншими студентами можуть претендувати на стипендію. У різних вузах розмір стипендії та умови її отримання відрізняються, але багато іноземних студентів без проблем отримують стипендії.

- Розміщення в гуртожитку. Студентські гуртожитки мають в хорошому сенсі мало спільного з умовами проживання з гуртожитками Росії і країн СНД. Так звані «колії» більше схожі на готелі з умовами життя, які відповідають визнаним європейським стандартам. Вони зазвичай знаходяться поблизу навчальних корпусів.

- Студентське дозвілля. Університети дбають не тільки про прекрасне рівні освіти, хороших побутових умовах, а й про цікаве дозвілля своїх студентів. При кожному вузі існують клуби за інтересами: музичні, літературні, у багатьох ВНЗ є свої спортивні команди. У чеських вузах широко застосовується поняття «школа на природі»: протягом навчального року організовуються поїздки викладачів зі студентами з Чехії, країнам ЄС, походи, культурні та спортивні заходи в горах, (Альпи в 4 годинах їзди), сплави на човнах, канікули в студентських таборах.

- Міжнародний досвід. Активну участь беруть університети і в студентському обміні. У кожного університету укладені більше сотні договорів з вищими навчальними закладами в рамках програми ERASMUS. Щорічно у студентів є унікальна можливість знайомитися з найіменитішими освітніми і науковими університетами Європи і світу, вдосконалюватися в зарубіжних вузах в знаннях по кілька місяців, зав'язувати цікаві знайомства і корисні зв'язки.

- Працевлаштування. У провідних чеських університетах для старшокурсників проходять заходи з професійної орієнтації, організовуються зустрічі та знайомства з керівною ланкою великих чеських і міжнародних компаній. Результатом таких заходів є тісні контакти між студентами і цікавляться ними фірмами, зав'язується плідну співпрацю, що сприяє надалі прийому випускників на роботу в ці компанії.

- Пільги та державна підтримка. З боку держави студентство отримує допомогу і різні привілеї: шенгенський вид на проживання відкриває перед тобою всю Європу, відстрочка від армії на весь період навчання, пільги на проїзд і харчування, дотації на проживання, знижки на відвідування загальноосвітніх та культурних закладів.

- Сама Чехія. Чеська республіка пропонує прекрасний клімат, географічне розташування в центрі Європи, невимовну природу, засніжені гірські спуски і мальовничі озера, багату культурну і наукову життя, веселе проведення часу. А красуня - Прага неначе спеціально призначена бути «студентської Меккою», так затишно і безтурботно почуваються в ній студенти, під покровом червоних черепичних дахів проводять вони найромантичніша пора в житті.

Шановні абітурієнти!

Для вас починається найрадісніше, цікаве і захопливе час - студентське життя! Саме так потім згадують цей період практично всі випускники, дорослі, що відбулися люди, ваші батьки. Запитайте їх і переконайтеся в тому, що у кожного залишилися незабутні спогади про студентське життя.

Відвідування лекцій, харизматичні і не дуже викладачі, здача семінарів, заліків, іспитів, практики і диплома з Держ. іспитами - це все навчальна життя, але не нею єдиної живий студент. Нові друзі з усіх куточків світу, божевільні вихідні, і випускний. Нові міста і країни, найвідоміші університети, призові місця на олімпіадах, публікації в наукових журналах, студентські та наукові товариства, свята, робота на старших курсах.

А хіба можна забути жарти в коридорах між парами, записки на лекціях, посиденьки на підвіконні в університеті або в їдальні, ті невимовні враження, коли виходиш з аудиторії, махаєш заліковою книжкою і стрибаєш від щастя. Гуртожиток, секрети подружок і друзів, симпатії хлопців і дівчат, нестримний сміх, довіру, міцна дружба і перше кохання, розставання на два канікулярних місяці.

Більш щасливих людей, ніж студенти - немає на світі!

Ми все вам по-доброму заздримо, адже у вас все ще тільки починається!

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом