Чи знаєш ти своє місто

Давайте трохи замислимося. Чи багато ми знаємо про будівлі, що оточують нас? Чи багато ми знаємо про людей, що побудували їх, що жили і живуть тут? Чи багато ми знаємо про тих, на честь кого названі вулиці і проспекти Дніпра? Пропонуємо проведення екскурсій по місту Дніпро з відвідуванням музеїв, виставок, парків, меморіалів. В ході екскурсії ви познайомитеся з історією міста, втіленої в архітектурі, в міських топонімах. Пішохідні екскурсії по центральному та Нагірному районам, Набережній Дніпра.

Пропонуються варіанти маршрутів:

Соборна площа. Історія кам'яних статуй (кам'яних баб) біля історичного музею. Пам'ятник Д.І.Яворницькому. Розповідь про це знаменитому вченому і непересічну людину, що вивчав історію Запорізького козацтва, чиє ім'я носить історичний музей і головний проспект міста. Історія пам'ятника М.Ломоносова, найстаріший вуз міста - Національний Гірничий університет. Виставка військової техніки Другої світової війни і подій АТО. Історія заснування Катеринослава, Преображенський собор, Катерининська верста. За бажанням: відвідування історичного музею, тематичних виставок, що проводяться в будівлі; діорама «Битва за Дніпро»; музей АТО; відвідування Преображенського собору. Далі екскурсія продовжується на пл. Т.Г.Шевченка та в парку ім.Т.Г.Шевченка. Будинок Яворницького. Потьомкінський палац, його більш ніж 200-річна історія, таємниці, що зберігаються палацом. Історія найстарішого парку міста, розповідь про славного козака Лазаря Глоби. За бажанням: відвідування будинку-музею Д.І.Яворницького, Палацу Потьомкіна (Палац студентів ДНУ), квест по парку Т.Г.Шевченка, прогулянка по Монастирського острова, акваріум, вихід на Січеславську Набережну.

Соборна площа. Історія кам'яних статуй (кам'яних баб) біля історичного музею. Пам'ятник Д.І.Яворницькому. Розповідь про це знаменитому вченому і непересічну людину, що вивчав історію Запорізького козацтва, чиє ім'я носить історичний музей і головний проспект міста. Історія пам'ятника М.Ломоносова, найстаріший вуз міста - Національний Гірничий університет. Виставка військової техніки часів Другої світової війни і подій АТО. Історія заснування Катеринослава, Преображенський собор, Катерининська верста. За бажанням: відвідування історичного музею, тематичних виставок, що проводяться в будівлі; діорама; музей АТО; відвідування Преображенського собору; мінералогічного музею НГУ. Спуск по пр. Д.І.Яворницького. Історія проспекту. Старовинні будівлі Катеринослава, конструктивізм 20-х років, до- і повоєнні будинку, забудова проспекту в кінці ХХ і початку ХХІ ст. Фабрівські бульвари, прокладка трамвайних колій, будівництво метрополітену. Історія Троїцької церкви (нині собору) і виникнення торгових рядів поруч з храмом, сучасний Центр міста. За бажанням: відвідування зоологічного музею ДНУ, музею українського живопису, Троїцького собору.

Вулиця Січових Стрільців (Артема). Старовинні будинки центральної частини міста, їх історія. Будинок повітового земства - нині єпархія УПЦ Київського патріархату, будинок Мізко, пансіон для дітей-сиріт офіцерів, загиблих в Першій світовій війні, мануфактурний корпус торгових рядів, Троїцький собор, статуя Святої мучениці Катерини - покровительки міста. Квартали старого міста (пл. Троїцька): Маріїнська жіноча гімназія, єврейське училище, міщанські будинки. Музейний провулок, пл.Героїв Майдану, її історія. Діловий і комерційний центр міста, знакові будівлі: будинок Хреннікова (готель Україна), будинок Шишмана, ЦУМ, будівля колишнього міністерства чорної металургії. Європейська площа, вулиця Європейська (Миронова), храм Івана Хрестителя, Січеславська Набережна. За бажанням: відвідування музею українського живопису, Троїцького собору, кафе, катання на катері.

Вулиця Січових Стрільців (Артема). Старовинні будинки центральної і нагірній частині міста. Будинок повітового земства - нині єпархія УПЦ Київського патріархату, Катерининський бульвар, його історія, міська Управа, історія благоустрою проспекту, Фабрівські бульвари, підземна річка, Ул.Баррікадная, історія назви, невінчаного балка, комплекс Менора, будинок Пчелкіна, Успенська церква. Історія освоєння території, торговий і комерційний центр Катеринослава, Європейська площа, пл. Героїв Майдану, Троїцька площа. Мануфактурний корпус торгових рядів, Троїцький собор, статуя Святої мучениці Катерини - покровительки міста. Квартали старого міста (вул. І пл. Троїцька): Маріїнська жіноча гімназія, єврейське училище, міщанські будинки. Музейний провулок. За бажанням: відвідування музею історії єврейського народу і Голокосту, екскурсія по Менорі з підйомом на оглядовий майданчик, відвідування музею українського живопису, кафе. Інший варіант екскурсії - після Менори вихід на Січеславську Набережну.

Ми прислухаємося до ваших побажань і можемо вносити інші об'єкти, що цікавлять вас в маршрут екскурсії. Екскурсію проводить досвідчений екскурсовод. Максимальна кількість - 20-25 осіб. Можливі індивідуальні екскурсії.

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом