На сьогоднішній день в Словаччині діють 20 державних та 10 приватних університетів. Найбільш популярними університетами серед іноземних студентів вважаються Університет Коменського та Словацький технічний університет в Братиславі, Університет Матея Бела в Банській Бистриці, Жилінський університет в Жиліні, Технічний університет у Кошице та інші.

ВНЗ Словаччини забезпечують три рівня вищої освіти.

Перший рівень навчання розрахований на три роки навчання і закінчується присвоєнням випускникові ступеня бакалавра (Bakalár).

Другий рівень – присвоєнням після двох років навчання ступеня магістра (Magister), інженера (Inžinier), доктора медицини (Doktor Medicíny).

Третій рівень передбачає 3-4 роки навчання і завершується присвоєнням ступеня доктора (Doktor, Philosophiae Doctor, Doktor Umenia, Artis Doctor), аналогічної Ph.D.

Ступені присвоюються за результатами набору студентом певної кількості умовних одиниць (кредитів) відповідно до загальноєвропейської системою ECTS. Так, наприклад, для отримання бакалаврського ступеню необхідно набрати 180 кредитів.

Після здобуття середньої освіти, абітурієнти можуть поступати вчитися до університетів Словаччини тільки на бакалавра, а після отримання диплому бакалавра, спеціаліста або магістра в ВНЗ України – на магістра.

УМОВИ ВСТУПУ ДО ВНЗ СЛОВАЧЧИНИ

Процес вступу до словацьких університетів безпосередньо залежить від обраного закладу. У більшості з них проводяться вступні іспити, але в деяких враховується тільки середній бал атестату про середню освіту.

Складання проводяться як в письмовій формі, так і в усній. Під час вступу на творчі спеціальності, як правило, додатково проводяться творчі конкурси.

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом