Віденський технічний університет (нім. Technische Universität Wien, скор. TU Wien) — один з найбільших університетів у Відні, заснований у 1815 році як Імператорсько-королівський політехнічний інститут. На сьогоднішній день в університеті навчаються близько 29 тис. студентів та працюють 1800 викладачів.

Будівлі технічного університету розташовані у трьох основних місцях:
- на площі Karlsplatz – ректорат, центральна бібліотека та будівлі факультетів будівництва та архітектури, математики та фізики;
- на вулиці Gußhausstraße – центр електротехніки та кафедри інформатики.
- на вулиці Getreidemarkt – студентське містечко, які об’єднують будівлі факультетів хімії, машинобудування та центральну аудиторію «Аудімакс».

У Віденському технічному університеті класичне теоретичне навчання спеціальності поєднуються з практикою, що відображається на процесі навчання наступним чином: студенти з першого курсу отримують завдання, які пов’язані безпосередньо з виробництвом та проходять стажування на промислових підприємствах, виконують конкретні завдання та беруть участь у наукових розробках, котрі реалізуються на практиці.

Університет співпрацює з низкою наукових центрів Європи та Америки: Стенфордським, Мюнхенським, Массачусетським та іншими університетами.

Серед випускників можна відмітити такі відомі на весь світ людей, як
- конструктор та засновник компанії Porsche Фердинанд Порше,
- австрійський архітектор Фердинанд Фельнер,
- Нобелевський лауреат в галузі хімії Ріхард Зігмонді,
- Фізик Крістіан Доплер,
- Геніальний композитор Йозеф Штраус,
- Перший астронавт Австрії Франц Фібьок та інші.

Диплом університету високо котирується під час працевлаштування не тільки у Європі, але і в усьому світі. Він дає можливість успішного кар’єрного росту у великих компаніях, створенні власного бізнесу, заняттях наукою.

Детальніше...

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом