Словаччина зовсім невелика країна, але багатства її величезні! Відвідування Словаччини подарує незабутні враження, адже ця країна має багато історичних, культурних і природних пам'яток. На території Словаччини унікальні парки, з найчистішої природною водою, знамениті гори Татри, які в зимову пору року із задоволенням приймають любителів гірськолижного відпочинку. А ви знаєте, що через Словаччину проходить найдовший в Європі велосипедний маршрут ?! Ця маленька країна зберігає ще багато цікавого для своїх гостей!

Красуня Братислава - перлина на Дунаї. Вона по праву може називатися коштовністю. У цього міста є скромна вишуканість, яка часто дорожче, ніж найяскравіший блиск. Живуть в місті 400.000 чоловік. У акуратних петляють вуличках древнього центру немає настирливої туристської гармидеру, шуму та гаму, від яких нікуди не дінешся на площі Св. Марка у Венеції або в центрі Відня. Тут все якось по-домашньому, спокійно і затишно. Можна просто прогулюватися вулицями і провулках, заходити в музеї, милуватися старовинною архітектурою. Цінова політика Словаччини завжди виявляється приємним сюрпризом для наших майбутніх студентів і всіх гостей країни.

Словацька їжа чудова. Можливо, вона не настільки витончена, як французька, але дуже здорова і дуже смачна. Порадити можна всілякі супи (овочеві, сирні, часникові, грибні, м'ясні), "Халушкі" (національне блюдо - "пастуші галушки" з дивовижною словацької бринзою), різноманітні страви з м'яса - і шніцелі не гірше віденських, і рагу, і гуляш. Любителі риби ні в якому разі не повинні нехтувати тутешньої фореллю: свіжої, виловленої з швидких гірських потоків. У словаків прекрасні сири (вони до того ж чудово вміють запікати сир з шинкою в паніровці) і копченості.

Вдало розташування Братислави з географічної точки зору. Австрія починається прямо на іншому березі Дунаю, Відень знаходиться в шістдесяти кілометрах. Опинившись в Братиславі, ви легко можете прокотитися в австрійську столицю, сходити в прославлену оперу і повернутися назад. До Будапешта 200 кілометрів: захочеться станцювати чардаш або поїсти справжнього салямі - теж не проблема. Та й Прага не дуже далеко. У Словаччині прекрасний транспорт і вищого європейської якості дороги.

А місто Баньска Бистриця зветься "Словацьким Цюріхом". Майже в кожному будинку його старовинного центру знаходиться банк. Виявляється, Словаччина - найстаріший центр банківської справи: ще в XV столітті тутешня родина фінансистів Турзо спільно зі знаменитими багатіями з Аугсбурга Фуггерами організувала загальноєвропейську банківську мережу. У місті ж Левочі, мініатюрному, що лежить, як коштовність, серед м'яких зелених гір, в кафедральному соборі стоять світового значення шедеври, різьблені вівтарі геніального скульптора XVI століття Майстера Павола, жив і помер в цьому місті. Ну, а в настільки ж маленькому Кежмароку дивує уяву дерев'яна лютеранська кірха. Її інтер'єри поцятковані різьбленням і живописом так, що очі розбігаються від цього достатку.

У Словаччині величезна кількість печер. І льодових, і білих, тобто вапнякових, і червоних, і чорних. І маленьких, і дуже великих. Піки Високих Татр. Озера, річки, стрімкі гірські потоки. Поля, луки з огрядними коровами і акуратні села ... - Словаччина!

Чекаємо на Ваші заявки!
Детальніше Ви можете дізнатися інформацію за телефонами:
+380 50 907-48-84, +380 67 628-31-67.

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом