Лімасол – саме південне місто Європи. Воно розташоване на півдні острову Кіпр та є другим за розміром містом країни. Його населення складає більше 100 тис. Розташовано амфітеатром над затокою Акротирі.

Клімат

Для Кіпру характерний середземноморський тип клімату, який характеризується м’якими умовами без великих перепадів температур на протязі всього року. Тут нема морозної зими. Середня температура січня приблизно +10° С. У цей час ідуть короткочасні дощі. Самий спекотний місяць – серпень. У цей час температура може досягати +40° С, однак завдяки прохолодним бризам зі сторони моря, виснажливої спеки в Лімасолі не буває. Прогрівається й морська вода до +25-27° С.

Історичні пам’ятки

Територія сучасного міста була заселена з античних часів. В Лімасолі та його околицях багато пам’яток історії, які оповиті легендами, пов’язаними з реальними подіями та людьми різних епох.

В часи Візантії тут находилася резиденція єпископу. Тоді місто звалося Феодосією або Неаполем. Він відігравав важливу роль як духовний центр та переживав розквіт.

Існує думка, що в часи Третього хрестового походу, у 1191 році, у каплиці Лімасольського замку повінчалися король Англії Ричард Лев’яче Серце та Беренгарія Наваррська.

В наш час замок є музеєм, де експонуються артефакти, які було знайдено у різних частинах острову. Навколо замку знаходиться пішохідна зона з ресторанами, барами, виставковими залами, де проводяться різноманітні культурні та розважальні заходи.

Крім археологічного музею можна відвідати Театральний музей та Музей народного мистецтва.

В особняку Пілавакіса – однієї з найкрасивіших будівель Лімасолу – знаходиться міська бібліотека.

Ще одним цікавим об’єктом є собор Айя Напа – православний собор, який збудовано більше ста років тому.

Немало цікавого можна зустріти за містом.

З античним періодом пов’язані святилища Аполлона Хилатеса у Куріоні, самі стародавні міста Куріон та Аматус.

З часів хрестоносців на сході від Лімасола (11 км) стоїть фортеця Колоссі, побудована у 13 столітті. Цікавім є монастир Святого Георгія Аламану. Ці міста пов’язані з найстарішим вином Європи. Солодке тягуче монастирське вино «Кумандарія» (Commandaria) почали виробляти монахи ще за часів Візантії.

У Міському парку Лімасолу кожного вересня проходить Винний фестиваль, побувати на якому радимо кожному. Тут проводяться та інші заходи. Звичайна прогулянка по парку, відвідування зоопарку теж сподобається всім.

Економіка

Лімасол відомий як центр туризму, який приваблює до себе багатьох людей. Розвиток туристичного бізнесу сприяє розвитку інфраструктури та створює нові робочі місця. Крім того, місто відомо й як промисловий центр Кіпру. У ньому знаходяться кілька сотень невеликих підприємств по виробництву меблів, взуття, приладів, виробів з металу та пластмас. Однак їхня наявність не впливає на екологічну обставину у місті.

За статистикою, на Кіпрі кількість довгожителів вище, ніж в багатьох інших країнах Європи.

Транспорт

Після втрати у серпні 1974 року важливого морського порту Аммохостосу (Фамагуста), окупованого Туреччиною, значення Лімасолу значно виросло. Тепер це місто є найбільшим портом острову. Якщо бути точнішим, то портів два – Старий та Новий. Останній має глибину 11 метрів, довжиною 1300 м та одночасно може обслуговувати 11 суден.

У місті розташовано біля 60-ти офісів судоходних компаній. На сьогодні Кіпр має 10-тим за кількістю суден торгівельним флотом у світі.

Лімассол не має свого аеропорту, найближчий розташовано у 70 км від міста в м. Ларнак. Однак доїхати відтіля досить легко, так як система міжміського транспорту працює дуже добре, забезпечуючи перевозку пасажирів з аеропорту в Лімассол та інші міста. Для організованих туристів зазвичай організовуються трансфери.

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом