Усті-над-Лабем – місто на північному заході Чехії, з населенням більш ніж 90 тис. осіб. Воно розташовано у мальовничій місцевості, долині ріки Лаби (Ельби), яка поєднує гори, ліса та озера. Невипадково ці місця називають Чеською Швейцарією. Поряд знаходиться відомий курорт Карлові Вари.

Місто відоме як великий промисловий центр. Тут розвинуті хімічна, машинобудівна, текстильна та харчова галузі. Проте шаблона картинка промислового міста, що задихається – це не про Усті-над-Лабем. Підприємства обладнані сучасною системою очищення заводських викидів та стоків. З точки зору екології, місце практично ідеальне.

Важливим фактором, який сприяє на розвиток міста, є близькість до кордону з Німеччиною. Через нього проходить важлива залізнична магістраль Прага-Дрезден-Берлін. Протягом сторіч населення складалося з чехів, німців, євреїв. Міська культура ввібрала до себе традиції цих народів. Мешканці Усті-над Лабем привітні, толерантні та гостинні.

У 1991 р. в місті був відкритий Університет Яна Євангеліста Пуркинє (UJEP). Він був названий на честь видатного чеського гістолога, фізіолога, анатома, антрополога та педагога, громадського та політичного діяча ХІХ століття. Враховуючи специфіку регіону, тут утворено слов’яно-германське відділення, де сформувалася найкраща у Чехії школа вивчення німецької мови.

В університеті навчаються понад 12 тисяч студентів, до учбової програми включена обов’язкова практика за спеціальністю, можливе стажування в інших країнах. Завдяки ERASMUS+ студенти щорічно виїжджають за обміном до закордонних університетів. UJEP виділяє їм для цього 200 стипендій.

Навчання ведеться чеською та англійською мовами.

У ВНЗ є наступні факультети:
• Соціально-економічний
• Мистецтва та дизайну
• Виробничих технологій та управління
• Наук про навколишнє середовище
• Філософський
• Педагогічний
• Природничих наук
• Інститут медичних досліджень

Деталі тут...

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом