Курси польської мови в Дніпрі

Освітній центр веде постійний набір на курси польської мови в Дніпрі. Важливо розуміти, який рівень знання Ви плануєте отримати і для чого це Вам потрібно.

Курси розраховані на такі напрямки:
- підготовка до вступної кампанії до ВНЗів Польщі;
- підготовка до вступної кампанії до технікумів та гімназій Польщі;
- підготовка до міжнародного сертифікаційного іспиту;
- правильна усна та письмова мова за короткий період;
- сприйняття польської мови на слух (аудіювання);
- навчання спілкуванню у повсякденному житті у транспорті, магазині, готелі, банку, при влаштуванні на роботу та інших ситуаціях, які виникають під час проживання у Польщі;
- мінімальний запас знання мови для туристичної поїздки.

Існує декілька рівнів знання польської мови:

А1 – начальний

Після проходження курсу польської мови «Рівень А1» Ви будете розуміти знайомі вислови та короткі, дуже прості висловлювання та використовувати їх у типових ситуаціях повсякденного спілкування. Зможете підтримувати нескладний діалог, якщо співбесідник розмовляє повільно та чітко, намагаючись допомогти у випадку виникнення складнощів розуміння сказаного. Такого рівня достатньо для туриста, який мандрує Польщею.

А2 – нижче середнього

Такий рівень знання польської мови дає змогу розуміти окремі фрази та вислови, які зустрічаються у повсякденній сфері буття. Зможете ефективно спілкуватися при вирішенні простих задач, які потребують обміну нескладною інформацією. За допомогою простих речень зможете описати свою учбову діяльність, своє найближче оточення та підтримати нескладну розмову на повсякденні теми. Для українців, які виїжджають на короткий час (кілька місяців) у Польщу на роботу, що потребує мінімального спілкування з поляками, цього цілком достатньо.

В1 – середній

Після проходження курсу польської мови «Рівень В1» Ви зможете розуміти основний зміст текстів, які викладені чітко та послідовно на літературній (стандартній) мові. Зможете порозумітися у більшості ситуацій, які виникають під час закордонної подорожі. Зможете просто та зв’язно висловлюватися на знайомі Вам теми, та такі, що відповідають Вашим інтересам. Це початковий рівень знання польської мови, який необхідний для абітурієнтів, що вступають до ВНЗів та коледжів. Він дає змогу розуміти загальний зміст лекцій, виконувати письмові завдання, пояснюватися з викладачами та сокурсниками.

В2 - високий

Досягнення цього рівня дає змогу невимушено мислити, аналізувати та обговорювати різні теми, розуміти багато нюансів мови, фразеологію. Для студентів ВНЗів та учнів коледжів при такому рівні знання польської мови навчання на ній не викликає ніяких ускладнень. Для працюючих він дає можливість займати посади, які потребують інтенсивного спілкування з клієнтами і колегами, складання документів на польській мові.

С1-С2 – носій мови

Фактично ставить Вас на один рівень з носіями мови. Йде автоматичне переключення на польську мову при спілкуванні з оточуючими та при внутрішньому діалозі – людина починає мислити на іноземній, а не на рідній мові. Цей рівень знання польської мови відкриває широкі можливості для кар’єрного зростання та успішного ведення бізнесу, не обмежує Вашої комунікабельності та робить більш привабливим і «своїм» для польських ділових партнерів та солідних клієнтів. Дає змогу займатися викладацькою діяльністю, бути актором, психологом, мистецтвознавцем тощо. Займатися дослідженнями у різних галузях, наприклад, філології, історії, кінематографії, філософії, соціології та інших складних галузей науки у Польській республіці.

Для досягнення останніх двох рівнів знання мови необхідно занурення у мовне середовище. Це потребує від слухачів курсів конкретних зусиль з їхньої сторони. Вивчення мови не повинно обмежуватися тільки заняттями з викладачем. Треба дивитися фільми, передачі, слухати пісні на польській мові, читати художні твори та спеціальну літературу, писати тексти на польській мові з просторими роздумами, з цитуванням першоджерел, порівняннями, аналогіями, аналітикою, висновками.
Крім цього, для всіх рівнів знання мови гарною підмогою є спілкування з носіями польської мови. Це легко організувати при сучасному рівні засобів комунікації. Краще, щоб спілкування проходило як у усній, так і в письмовій формі и не обмежувалося однією темою, наприклад, комп’ютерними іграми. Освітній центр забезпечує тих, хто навчається на наших курсах всією необхідною літературою, аудіо матеріалами. Особлива увага приділяється постановці вірної вимови, грамотній побудові речень, використанню сучасної лексики та фразеології. Специфіка Центру – індивідуальний підхід до слухачів курсів.

Для поглиблення знання польської мови студентам, старшокласникам та їхнім батькам пропонуються поїздки у літні та зимові мовні табори у Польщі під час канікул. Під час поїздки проводяться екскурсії, конкурси, цікаві засоби, презентації ВНЗів та технікумів. На осінніх та весняних канікулах організовуються ознайомчі тури (5-6 днів) до Польщі з відвідуванням ВНЗів та технікумів, з цікавою екскурсійною програмою по Кракову та околицях.

Передбачено проведення експрес-курсів для тих, кому необхідно у обмежений час вивчити польську мову. У цьому випадку інтенсивність занять збільшується до 6 годин на тиждень та зростає об’єм домашніх завдань. Курси тривають від одного до трьох місяців. Для зручності слухачів курсів час проведення занять обговорюється індивідуально, зазвичай уроки проводяться у другій половині дня. Можливий варіант навчання по вихідним. Діяльність Освітнього центру спрямована на підготовку старшокласників та студентів до вступу у ВНЗи та технікуми Польщі.

Якщо є сумніви з приводу вибору майбутньої професії, проводиться комп’ютерне профорієнтаційне тестування та консультація з психологом – фахівцем по підбору професії відповідно індивідуальним особливостям, нахилам, характером, типом темпераменту, здібностями. У залежності від наданих рекомендацій та побажань абітурієнта співробітники Освітнього центру підберуть певний учбовий заклад у Польщі, проведуть роз’яснення нюансів вступу та навчання у ньому, організують та проінструктують при необхідності співбесіду по Skype, допоможуть у оформленні документів на отримання учбової візи.

Навчальний центр “EUROSTART” курирує студентів, які поступають до учбових закладів у Польщі під час вступної кампанії та першого року навчання. До нас можна звернутися за консультацією з питань, які виникають під час навчання.

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом