29.08.2018

Яскраве літо

Яскраве, спекотне, веселе літо, нажаль, підходить до фінішу. Незабутнім та повним різноманітних вражень був останній літній місяць для тих хлопців та дівчат з Дніпра, хто поїхав у мовний табір у Празі, який організується нашим надійним партнером “ASSOCIATION”. Калейдоскопом цікавих екскурсій, засобів, прогулянок, розваг запам’яталася ця подорож для дітей та дорослих. Від'їжджати додому не хотілося! Виявляється, що три тижні – це зовсім небагато. Вони пролетіли у вирі подій та пригод.

Батькам деяких дітей, що відправили їх всього на два тижні до Праги, прийшлося сплатити ще один тиждень перебування у таборі, бо ніхто з хлопців та дівчат не зажадав поїхати раніш від інших. Як же покинути таку компанію, коли у програмі ще стільки цікавих поїздок та заходів!

24 серпня хлопців та дівчат зустрічали рідні та близькі на вокзалі Дніпра. Скільки емоцій, сміху, радощів у розповідях мандрівників! Скільки посмішок на обличчях!

- Це було найкраще моє літо! Попереду останній рік у школі. В мене не залишилося сумнівів щодо питання, куди я буду поступати після її закінчення. Тільки Чехія! Тільки Прага!

- Я навіть не очікувала, що Прага – таке красиве, затишне та різноманітне місто. За три тижні столиця Чехії стала для мене такою близькою. Вразила привітність мешканців, їхня терпимість до приїжджих, до нас, у тому числі – бо ми інколи у транспорті виявлялися найгаласливішою компанією.

- Яке зручне місто! Як добре працює міський транспорт! Мені сподобалося, що трамваї, на яких ми багато разів їздили, ходять за розкладом. І ще те, що не труба передавати гроші на проїзд – все вирішують єзденки (проїзні, по-нашому) на всі види міського транспорту.

- Що запам’яталося? Вечірня прогулянка на катері по Влтаві – це так класно! И ще вечеря у середньовічному стилі!

- Буду пригадувати наших кураторів: Іскандера, Санжара, Ларису, Оксану та Женю. З ними було цікаво та весело. Вони не набагато старші за нас, але вже такі самостійні та інколи навіть суворі: «Адже я ж куратор!» Так і треба. А ще вони стільки знають про Прагу, що зовсім не віриться в те, що наші куратори самі приїжджі та мешкають у Празі всього 1-3 роки.

- Чеська мова дуже цікава. Деякі слова розумієш, вони майже як українські. «Děkuji» (якось так) – чого тут незрозумілого – майже наше «дякую»! Інші здаються знайомими, але їхнє значення виявляється протилежним чи зовсім незрозумілим з нашої точки зору. Прикольно: «увага» по-чеськи звучить як «позор» (pozor), а «фрукти» - це «овочі» (ovoce). Ще класно, що чеською мовою «спина» - «zad».

- Коли на заняттях з нами розмовляли викладачі, то було все зрозумілим, здавалося, що чеську можна і не вивчати – так все просто. Але коли чехи розмовляють між собою швидко, все зливається і нічого не розібрати. Мені захотілося далі вивчати чеську мову, мабуть, запишуся на курси у “EUROSTART”.

- Мені доводилося бути у Празі раніше з батьками, але ця поїздка виявилася значно цікавішою. Побачила місто іншими очима. Дякую нашим кураторам – знавцям Праги. Місто відкрило нам свої таємниці. Скільки легенд на кожному кроці!

Прага буде чекати ще і ще раз у гості! А “EUROSTART” чекає всіх на курсах чеської мови!

Ознайомчі поїздки до ВНЗів

Табори за кордоном

Чехія

Польща

Словаччина

Австрія

Німеччина

Кіпр

Швейцарія

Мовні курси в Дніпрі

Дніпро - екскурсії

Профорієнтація та ЗНО

Погода
Education.ua — образование за рубежом